ME-DI Cafe & Food Kft. - kávéautomata üzemeletetése, bérbe adása

Minőségi Nestlé kávégépekkel, kávéautomatákkal állunk rendelkezésükre kedvező áron, egyedi igényekhez igazodva

Nestlé


Nestlé története

Henri Nestlé gyógyszerész 1867-ben fejlesztette ki az első anyatej-helyettesítő tápszert olyan anyák számára, akik nem tudták szoptatni csecsemőjüket, és ezzel megmentette egy környékbeli koraszülött csecsemő életét.

Kevesen tudják, hogy a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata egykor egy kis svájci kutatólaborból indult el. A Nestlé hamar kinőtte alapítója otthoni laboratóriumát, egy dolog azonban nem változott az idők során: az emberközeliség és az alapvető értékek tisztelete. Ezek azóta is a cég filozófiájának alapkövei.

A vállalat stratégiáját továbbra is néhány fő alapelv irányítja. Termékei az innováció és termékmegújítás révén képesek a növekedést biztosítani, fenntartva ugyanakkor az egyensúlyt a tevékenységek földrajzi eloszlásában és a kínálatban. Fontos szempont az is, hogy a hosszú távú lehetőségeket soha nem szabad feláldozni a rövid távú teljesítmény érdekében. A Nestlé nagy hangsúlyt helyez arra, hogy vásárlóinak mindig a legjobb minőségű élelmiszereket biztosítsa. Nem meglepő hát, hogy nap mint nap milliók választják a cég termékeit és fejezik ki ezzel a Nestlé iránti bizalmukat.

A Nestlé ma a világ vezető élelmiszeripari, táplálkozás, egészség és életmód vállalata. A Svájci központú vállalat világszerte közel 280 000 embert foglalkoztat, 449 gyárat üzemeltet, termékeit 130 országban forgalmazza.

Az újabb és újabb termékek fejlesztéséről kutatási és fejlesztési központjainak nemzetközi hálózata gondoskodik. A Nestlé folyamatosan figyelemmel kíséri a főzési és étkezési szokásokat és megoldásokat keres a különleges étkezési igényekre és problémákra, miközben új irányzatokat indít el, vagy ezekkel összhangban működik.

  A Nestlé Magyarországon

Míg a Nestlé csecsemőtápszere már a 20. század elején megjelent Magyarországon, az első hazai gyártású termék csaknem hetven évet váratott magára. 1974-ben indult meg a MAGGI termékek bércsomagolása a Debreceni Konzervgyárban, míg az első hazai töltésű NESCAFÉ 1978-ban került a polcokra, az első magyar gyártású piros táblás NESTLÉ csoki pedig 1989-ben készült a Diósgyőri Csokoládégyárban.

A Nestlé Hungária Kft., a Nestlé S.A. leányvállalata 1991-ben jött létre. Az azóta eltelt évek során a vállalat folyamatosan fejlesztette termékskáláját: jelenleg édesipari termékekkel, instant italokkal, reggeliző pelyhekkel, ásványvízzel, állateledelekkel, csecsemőtápszerekkel, valamint konyhai, nagykonyhai és fagyasztott termékekkel van jelen a magyar piacon.

A Nestlé négy magyarországi gyárában összesen közel 1600 embert foglalkoztat. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt, Kékkúton ásványvizet állítanak elő.

Nescafé története

A NESCAFÉ azonnal oldódó kávé története egészen 1930-ig vezethető vissza, amikor a brazil kormány olyan termék kifejlesztésével kereste meg a NESTLÉ szakértőit, melyből pusztán víz hozzáadásával tökéletes kávé nyerhető. Az új termék a NESCAFÉ azonnal oldódó kávé nevet kapta. Az előállítás módja folyamatosan fejlődött, és a sokféle kávékülönlegesség lehetőséget teremt, hogy az élet értékes pillanatait teljesebbé tehessük egy csésze NESCAFÉ-val.

Hogyan készül az instant kávé?

A kávébabot először kb. 165°C-on pörkölik, itt még nem válik el egymástól a hagyományos és az instant kávé feldolgozása. Második lépésként megőrlik a pörkölt kávészemeket, hogy méretük 0,5 és 1,1 mm között legyen.

Ezután forró vízzel oldatot készítenek az őrölt kávéból. Gyakorlatilag a gyárban főznek egy hatalmas adag méregerős kávét. Az őrleményhez 155-180°C-os vizet adnak hozzá, így 15-30 tömegszázalék kávét tartalmazó oldat jön létre. Ezt a folyamatot extrakciónak nevezik. Vákuumos evaporációval illetve fagyasztásos koncentrálással ennél még nagyobb koncentrációjú oldat is létrehozható.

Ezt követi a sűrű koncentrátum szárítása. Két módszert alkalmaznak erre a célra: a porlasztásos illetve a fagyasztásos szárítást. A porlasztásos szárítás lényege, hogy a kávékoncentrátumot (extraktumot) forró levegővel együtt befújják egy magas tartályba, a magas hőmérsékleten a víz elpárolog, a porított kávé pedig a tartály aljára esik. Fagyasztásos szárítás esetén az extraktumot mínusz 40°C alá hűtik, így a vízből jégkristályok keletkeznek. Ezután a szublimáció módszerével kivonják a jeget a koncentrátumból, így a kamrában csak az instant kávé marad.

Ezek az egyszer már megfőzött, majd víztelenített szemcsék víz (főleg forró víz) hozzáadásával újra feloldódnak, és azonnal fogyaszthatók.